1. Bayburt Manşet
  2. Haberler
  3. Sağlık
  4. Türkiye’de Her 10 Çocuktan 7’sinde Diş Çürüğü Görülüyor haberi

Türkiye’de Her 10 Çocuktan 7’sinde Diş Çürüğü Görülüyor haberi

Türkiye’de Her 10 Çocuktan 7’sinde Diş Çürüğü Görülüyor haberi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de Her 10 Çocuktan 7’sinde Diş Çürüğü Görülüyor haberi

Sensodyne, Dünya Ağız Sağlığı Günü Kapsamında
Hatay’daki Çocuklarla Buluştu

Türkiye’de Her 10 Çocuktan 7’sinde Diş Çürüğü Görülüyor

Sensodyne, Dünya Ağız Sağlığı günü kapsamında, Hatay’da konteyner kentlerdeki çocuklara yönelik özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ile düzenlenen etkinlik kapsamında ağız sağlığı konulu tiyatro oyununu izleyen çocuklar ve ebeveynler, oyunun ardından diş hekimleri tarafından verilen eğitime katıldı.

Dünyanın lider tüketici sağlığı şirketi Haleon’un markalarından Sensodyne, 20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü kapsamında Hatay’da düzenlediği etkinliklerle çocuklarda ağız sağlığının önemine dikkat çekti. 22-23 Mart tarihlerinde Hatay Antakya’da gerçekleştirilen etkinliklere yaklaşık 1500 çocuk ve ebeveynleri katıldı. Türk Dişhekimleri Birliği ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında sergilenen ağız ve diş sağlığı hakkında eğlenceli ve eğitici tiyatro oyunu “Çılgın Profesör”, çocuklar tarafından büyük beğeni topladı. Oyunun ardından diş hekimleri tarafından verilen eğitime katılan çocuklar ve ebeveynler, doğru diş fırçalama teknikleri, florürün çürükleri önlemesindeki rolü, ağız hijyeninin önemi ve sağlıklı beslenmenin diş sağlığına etkileri gibi konularda bilgi sahibi oldu.

Özge Dağyar Acarbay: “Diş çürükleri çocukların sosyal yaşamını olumsuz etkiliyor”

Haleon Türkiye Pazarlama Direktörü Özge Dağyar Acarbay, çocukların ağız ve diş sağlığını küçük yaşlardan itibaren korumalarının, gelecekte sağlıklı bireyler olmaları için kritik önem taşıdığını belirterek “Süt dişlerinin geçici olması nedeniyle özen gösterilmemesi veya florürün zararlı olduğu yönündeki yanlış inanışlar, kalıcı dişlerin zarar görmesine yol açabiliyor. Oysa florür, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da önerilen ve dişlerde çürük oluşumunu engelleyen etkili bir mineral. Ayrıca diş çürükleri, çocukların sosyal yaşamlarını da olumsuz etkiliyor. Haleon olarak, toplumu bu konuda bilinçlendirmeye ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Hatay’da düzenlediğimiz etkinliklere gösterilen yoğun ilgi bizleri çok mutlu etti” dedi.

Fatih Güler:“Ağız ve diş sağlığı genel sağlığın ayrılmaz bir parçası”

Ağız ve diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayanTürkDişhekimleriBirliği Genel BaşkanıFatih Gülerise, “Araştırmalar kötü ağız hijyeninin kalp hastalıkları, diyabet ve alzheimer gibi ciddi rahatsızlıklarla bağlantılı olduğunu gösteriyor. Türkiye’de çocukların yaklaşık yüzde 70’inde en az bir diş çürüğü bulunuyor. Bu nedenle, çocukların ve ebeveynlerin bilinçlenmesini sağlayan eğitim ve farkındalık çalışmaları büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Haleon Türkiye hakkında:

Tüketici sağlığı alanında dünya lideri olan Haleon (LSE:HLN), 170 ülkede 24.000 çalışanıyla faaliyet gösteren, milyonlarca tüketicinin güvendiği global bir sağlık şirketidir. Haleon, sürdürülebilir iyi ve sağlıklı yaşamı merkezine alarak, bilim odaklı yaklaşımla geliştirdiği yenilikçi ürünlerle her yaştan her bireyin günlük ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaktadır. Haleon’un Türkiye’de ürün portföyü dört ana kategoriyi kapsar; Ağız Sağlığı, Ağrı Tedavisi, Solunum Sağlığı ve İyi Yaşam (Vitamin ve Mineral Takviyeleri). Sensodyne, Parodontax, Voltaren, Advil, Theraflu, Otrivin, ve Centrum gibi uzun yıllardır bilinen ve tercih edilen markaları, güvenilir bilim, inovasyon ve insan odaklı bir yaklaşım üzerine kurulmuştur.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı