Otizmli çocuklar için yeni bir umut ışığı doğuyor! Özel eğitim öğretmeni Emre Serge Özdemir, fonksiyonel yaklaşımıyla otizmin bir öğrenme problemi olmadığını, bağırsak iltihabı kaynaklı olduğunu ve bağırsak temizliği, etkileşim ve hareketle iyileşebileceğini savunuyor.
Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü mezunu ve otizm konusunda 3 kitap yazan Özdemir, İzmir ve İstanbul’daki kliniklerinde bu bakış açısıyla birçok otizmli çocuğun durumunda iyileşme sağlıyor.
Otizm, toplumda gittikçe yaygınlaşan ve aileleri çaresiz bırakan bir bozukluk. Özellikle çocukların normal gelişimini ve eğitimini zorlaştıran otizm, birçok aileyi zor durumda bırakıyor. Aileler çocuklarının iyileşmesi için her türlü imkanı seferber ederken, aşılar ve özel eğitim kurumlarındaki eğitimlerle çocukların durumunda iyileşme sağlanmaya çalışılıyor.
Ancak fonksiyonel yaklaşım, otizmin iyileşebilir olduğunu savunuyor. Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü mezunu ve otizm konusunda uzman olan Emre Serge Özdemir, İzmir ve İstanbul’daki kliniklerinde bu yeni yöntemi uygulayarak birçok otizmli çocuğun hayatında umut ışığı yakıyor.
Özdemir’in yaklaşımı şu temel fikirlere dayanıyor:
Otizm bir öğrenme problemi değildir. Otizmdeki temel problemlerden biri etkileşimdir. Otizmli çocuklar yaşıtlarıyla ilişki kurmakta güçlük yaşarlar.
Otizm, bağırsak iltihabından kaynaklanabilir. Bağırsak temizliği, dikkat, algı ve konuşma becerilerini geliştirmeye yardımcı olabilir.
Etkileşim, hareket ve beyin-bağırsak bağlantısı otizmi yenmenin anahtarıdır.
Özdemir’in kliniğinde uygulanan program:
Her çocuğa özel program hazırlanıyor.
Programda bitkisel ürünler, hareket ve etkileşim becerileri, diyet, masaj gibi unsurlar yer alıyor.
Program 3 ayda bir çocuğun gelişimine göre güncelleniyor.
Emre Serge Özdemir kimdir?
Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü mezunu.
D.I.R Floortime, Duyu Bütünleme, Anat Baniel Metodu ve Nöroplastisite üzerine eğitim almış.
“Otizmde Doğru Adımlar”, “Gelişimsel Problemlere Nöropratik Öneriler” ve “İyileşme” isimli kitapların yazarı.