1. Bayburt Manşet
  2. Ekonomi
  3. Eğitimci Zeynep Lembet’ten müşteri vurgusu

Eğitimci Zeynep Lembet’ten müşteri vurgusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı desteğiyle Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Bursa Siyahı İnciri Ur-Ge Projesi kapsamında gerçekleşen ikinci online eğitim yapıldı. Eğitimi veren Dr. Zeynep Lembet, müşterilerin kardeşlerden daha iyi tanınması gerektiğini söyledi.

Pazarlama Stratejileri ve Marka Yönetim Danışmanı ve Eğitmen Dr. Zeynep Lembet ve Dijital Pazarlama Uzmanı Emre Reçber tarafından Ur-Ge kümesinde yer alan firmaların katılımcılarına verilen eğitime, UYMSİB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Senih Yazgan katıldı. Çalışma kapsamında 3 gün boyunca online olarak düzenlenen eğitimde, ‘Tarımsal Markalaşma ve Dijital Tanıtım’ konusu kapsamlı bir şekilde ele alındı.

PAZARLAMANIN ÖNEMİ

Eğitimin başlangıcında konuşan UYMSİB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Senih Yazgan, “Bursa Siyahı İnciri, şehrimizle özdeşleşmiş dünya pazarında rakibi ve ihracatında limiti olmayan özel ve önemli bir ürün. Dolayısıyla bu ürünün üretimi, tanıtımı ve pazarlamasının daha da geliştirilmesi gerekiyor. Bursa Siyahı İnciri’nin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik desteklenmesi ve üyelerimizin uluslararası rekabet alanlarında yurt içi ve yurt dışında birlikte hareket etmeleri amacıyla Birliğimiz çeşitli faaliyetler yürütüyor. Bunun sürekliliğini sağlama açısından pandemi nedeniyle bir arada olamasak da online toplantılarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

HER ŞEY ÖLÇÜMLENMELİ

Eğitmen Dr. Zeynep Lembet ise, değişen tüketici profillerini takip edebilmek ve onlara uygun pazarlama stratejileri geliştirmek adına ölçümleme yapmanın elzem olduğuna dikkat çekti. Lembet, “Herkesin olduğu bir pazardaysanız mutlaka ölçümleme yapmanız gerekir. ‘Bence’ diye bir şey yok, her şeyi ölçümlemek mecburiyetindesiniz. Çünkü yeni sosyo-ekonomik katmanlar oluştu, yeni tüketici profilleri gelişti. Özellikle pandemi döneminde pek çok değişiklik oldu bu yüzden tüketiciye nasıl hitap edeceğimizi tekrar ölçümlemek gerekiyor. Pazarlama yöneticilerinin başarısı, büyük ölçüde, faaliyette bulunacağı pazarları tanımasına ve pazarların özelliklerini ve büyüklüğünü açıkça belirlemesine bağlıdır” ifadelerini kullandı.

Pazarlama karmalarından da bahseden Lembet, “Pazarlama kavramında dağıtım ağı, konumlama ve fiyat çok önemlidir. Bunlar mutlaka senkronize bir şekilde gitmelidir. Ürününüz harika, fiyatınız şahane de olsa dağıtım ağını kuramaz ve tüketiciye eşit zamanda ulaştıramazsanız, fiyatını oturtamazsanız başarılı olamazsınız. Birçok marka bunları yapamadığı için havada kaldı ve günümüzden silindi gitti” diye konuştu.

MÜŞTERİ EKMEK ALIRKEN BİLE FAYDA BEKLİYOR

Firmalara ‘Müşterinizi kardeşinizden iyi tanımalısınız’ diyen Lembet, sözlerini şöyle noktaladı: “Artık müşteri, ürünlerden bambaşka şeyler bekliyor. Her şeyin en fazlasını istiyor, en fazlasını sorguluyor, başka yerde aldığı hizmetin aynısını farklı yerde de istiyor. Kişiye özel tasarımlar, üretimler ön plana çıktı. Temel gıda maddesi ekmek alırken bile bize bir fayda sunmasını istiyoruz. Marka, bu değerleri önemsemeli. Tüm bunları yapmadığınız takdirde sıradan bir marka olarak yola devam edersiniz. Müşterinizi çok iyi hatta kardeşinizden bile iyi tanımalısınız. Müşteri davranışları sadece satın alma davranışları değil, altında bir sürü motivasyon var, bunları göz ardı etmemek gerekiyor.”

 

 

 

Diğer gün de Dijital Pazarlama Uzmanı Emre Reçber tarafından firmaların dijital markalaşma ve dijital pazarlama süreçleri anlatıldı. 3  gün süren eğitim, soru cevap bölümü ile sona erdi.