1. Bayburt Manşet
  2. Eğitim
  3. Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü’nden öğrencilere müjde (ÖZEL HABER)

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü’nden öğrencilere müjde (ÖZEL HABER)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sait Kılavuz, yüz yüze eğitim konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederken, şartların oluşması halinde öğrencilere de müjdeleri olduğunu söyledi.

BURSA (İGFA) – Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, İGF Haber Ajansı (İGFA) ve İGF Reklam Ajansı yöneticilerini konuk etti.

İnternet Yasası ile ilgili gelişmeleri ve gelinen son noktayı paylaşan İGF Genel Başkanı Mesut Demir, merdiven altı olarak adlandırılan haber sitelerindeki yayımlar nedeniyle birçok kurum ve kuruluşun sıkıntı yaşadığını kaydetti. 81 ilin yanı sıra yurt dışında teşkilatlanmayı tamamladıklarını belirten Genel Başkan Demir, zincirin son halkası olan İGF TV’nin de Şubat ayında yayın hayatına başlayacağını söyledi.

GENEL MERKEZİN BURSA’DA OLMASI ÇOK ÖNEMLİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da, 23 Ocak’ta 1’nci kuruluş yıldönümünü dolduracak İGF’ye tebriklerini iletti. Üniversite özelinde birçok önemli çalışmaya imza attıklarını kaydeden Prof. Dr. Kılavuz, İnternet Gazetecileri Federasyonu’nun genel merkezinin Bursa’da yer almasının şehir için son derece önemli olduğunu söyledi.

5.5 MİLYON LİRALIK ALTYAPI YATIRIMI

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) pandemisi sebebiyle, eğitimde de dijital çözümler üretilmek zorunda kaldığını açıklayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Bizler de teknolojik altyapı olarak önemli adımlar attık.  Yaklaşık 5.5 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte online ders konusunda hiçbir sıkıntısı olmayacak. Online eğitimin yüz yüze eğitime göre daha verimli olduğu durumlar da oluşuyor. Öğrenciler canlı izledikleri dersi, tekrar tekrar izleme şansı elde edebiliyor. Bu süreçte akademisyenlerimizin de ekstra yorulduklarını söylemeliyim” dedi.

HİBRİT MODEL OLMADI

Son dönemde tartışma konusu olan yüz yüze eğitime ilişkin de geçtiğimiz Mart ayında Senato toplantısında ‘hibrit’ modeli üzerinde uzlaştıklarını ancak Koronavirüs Bilim Kurulu’nun aldığı karar sonrası uygulamaya alamadıklarını anlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Eğer Yükseköğretim Kurulu onay verirse yaklaşık 70 bin civarındaki öğrencilerimizin bahar döneminde 5’te 1’ine üniversitemizde yüz yüze eğitim vereceğiz. Bunu da öğrencilerimize müjdelemek isterim” dedi.