Bayburt Üniversitesi, TÜBİTAK Bilim Söyleşileriyle Bölgedeki Bilim İletişimine Katkı Sunacak.
TÜBİTAK’ın, Türkiye’deki bilim iletişimi artırmak amacıyla akademisyenleri ilk ve ortaöğretim öğrencileriyle buluşturduğu Bilim Söyleşileri programına hak kazanan Bayburt Üniversitesi akademisyenleri, Kuzey Doğu ve Orta Karadeniz bölgesindeki öğrencilerle bir araya gelerek akademinin trend konularında söyleşi gerçekleştirecek.
Bayburt Üniversitesinden 25 akademisyenin 11 farklı ilde söyleşi gerçekleştireceği TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, öğrencilerin akademiye olan ilgilerini güçlendirmenin yanı sıra yükseköğrenimi teşvik etmek için de iletişim bağlamları kuracak. Bayburt Üniversitesinden, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen başta olmak üzere, Doç. Dr. Didem Güleryüz Özden, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Elbir Abca, Dr. Öğr. Üyesi İlyas Kays İmamoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Uyar, Doç. Dr. Murat Kul, Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Celal Poyraz, Dr. Öğr. Üyesi Zila Özlem Kırbaş, Doç. Dr. Özlem Ünalan, Doç. Dr. İsmail Dursunoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Kömür, Dr. Öğr. Üyesi Vahide Semerci, Dr. Öğr. Üyesi Zekai Çakır, Doç. Dr. Murat Çolak, Doç. Dr. Bülent Bayraktar, Dr. Öğr. Üyesi Mine Işık, Dr. Öğr. Üyesi Yahya Yasin Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Tayyibe Erten, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Cengiz, Dr. Öğr. Üyesi Betül Gıdık, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Şimşek, Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Cingöz, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Yılmaz ve Dr. Mustafa Alptekin Engin, toplamda 60 farklı okulda söyleşiye katılacak. Bayburt, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Çorum, Sivas ve Aydın illerinde gerçekleşecek olan söyleşiler sayesinde binlerce öğrenci ile bilim köprüleri inşa edilmiş olacak.
Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezinin koordine ettiği başvuru sürecinin yüksek kabul oranıyla tamamlanmasına dikkat çeken Rektör Türkmen, “Üniversitemizin toplumsal katkı misyonunun önemli bir evresi olan Bilim Söyleşilerinde sergilediğimiz başarılı performans için akademisyenlerimizi tebrik ederim. Bilim üretim sürecini uzun vadeli insan kaynakları yatırımına dönüştürmek üzere önemli bir fırsat olan Bilim Söyleşileri, akademik konulara ilgi oluşturmak ve bilim iletişimini kuvvetlendirmek adına bizlere önemli bir sorumluluk isnat ediyor. Sürdürülebilir nesillerin eğitimi için değerli bir katkı sürecine ortak olacağız. Umarım ilerleyen yıllarda daha fazla akademisyenle daha fazla alanda temsil edilir, öğrencilerimizin bilime duyduğu ilginin gelişmesine paydaş oluruz.” dedi.