1. Bayburt Manşet
  2. Bayburt Kültür Sanat
  3. Bayburt’un Kültür Hazinesi Bir Nefes Bayburt Kitabı Tanıtıldı Haberi

Bayburt’un Kültür Hazinesi Bir Nefes Bayburt Kitabı Tanıtıldı Haberi

Bayburt'un Kültür Hazinesi Bir Nefes Bayburt Kitabı Tanıtıldı Haberi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt’un Gizemli Hikayeleri Bir Nefes Bayburt’ta Canlandı! Haberi

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER), geleneksel Kültür Sohbetleri programında yazar Cafer Dursun’un “Bir Nefes Bayburt” kitabının tanıtımını gerçekleştirdi. Kitap, Bayburt’un zengin tarihini, kültürünü ve edebiyatını üç farklı hikaye ile okuyuculara sunuyor.

Yazar Cafer Dursun, kitabın adının “Bir Nefes Bayburt” olmasının nedenini, Bayburt’un nefes alınabilir bir şehir olmasına vurgu yapmak ve okuyucuları sürükleyici bir yolculuğa çıkarmak amacıyla seçtiğini belirtti. Dursun, “Her kitabın bir alim sayıldığı, kütüphaneci olmamdan dolayı altmış bin alimle aynı havayı teneffüs ediyor olmam bu kitabı ortaya koymamı mesul kıldı” ifadeleriyle kitabın yazım sürecindeki motivasyonunu dile getirdi.

“Bir Nefes Bayburt”, 16. yüzyılda “Bayburt Sancağı”nı yazan İsmet Miroğlu, “Bayburt Tarihi” kitabının yazarı Sadri Karakoyunlu, “Bayburt’un Manevi Bekçileri” kitabını yazan Mehmet Fahri Yılmaztürk ve şehrin kültür hafızasının bugünlere aktarılmasında büyük emekleri olan Osman Okutmuş gibi önemli isimlerden ilham alınarak yazıldı.

Kitap, “İsimlerin Hikayeleri”, “Kanatlı Tarihçi Bilge Kuş” ve “Aysima’nın Bayburt Yolculuğu” adlı üç hikayeden oluşuyor. İlk hikaye, İzmir’den Bayburt’a atanan bir öğretmenin karşılaştığı ilginç isimleri konu alırken, ikinci hikaye şehrin tarihine tanıklık etmiş bir kuşu anlatıyor. Üçüncü hikaye ise tatil için dedesinin yanına gelen Aysima’nın Bayburt’un tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tanışmasını konu ediniyor.

BAYDER Başkanı Fatih Dündar, “Bir Nefes Bayburt” kitabının özellikle çocuklar için önemli bir kazanım olduğunu vurgulayarak, yazar Cafer Dursun’a teşekkür belgesi takdim etti.

Kültür Sohbetleri, şiir sunumları ve türkü dinletileriyle devam etti.