1. Bayburt Manşet
  2. Bayburt Üniversitesi
  3. Bayburt üniversitesinde bir ilk

Bayburt üniversitesinde bir ilk

Bayburt üniversitesinde bir ilk
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Üniversitemizin değişen ve yenilenen vizyonu kapsamında Ders Performans Otomasyonu (DERSPOT) sistemiyle verimliliği ve kaliteyi artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yaptığı yazılı açıklamada DERSPOT sisteminin bir bilgisayar yazılımı olup web tabanlı çalıştığını kaydeden Rektör Coşkun, “Bu sistem, öğrenci-öğretim üyesi-yönetim üçgeninde derslerin işlenişini, performansını takip etmeyi sağlayan bir süreç takip ve performans değerlendirme yazılımdır. Bu sistemle Bayburt Üniversitesi Eğitim Komisyonu Başkanlığı, bu yıl ilk defa Bayburt Üniversitesinde öğretim gören tüm öğrencilerin haftalık ders programlarını ve dersler hakkındaki bilgileri online ortama taşıyor.

Öğrenciler ders programlarını http://derspot.bayburt.edu.tr  linkinden öğrenebilecek. Ayrıca bu yıl Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin aldıkları derslerin ders izlenceleri yine aynı linkten ders programları sayfası üzerinden indirilebilecek.

Ders izlenceleri, dersi veren akademisyen tarafından hazırlanarak DERSPOT sistemine önceden yüklenmesi ile öğrencilerin planlı ve hazırlıklı bir şekilde derse katılımını hedefliyoruz.  Öğrenciler,  ilerleyen haftalarda bu sistem üzerinden hafta hafta anlatılan/anlatılacak dersle alakalı olarak ayrıntıları, ödev, okuma vb. etkinlikleri izlenceler kısmında bulabilecek. Bu sistem sayesinde öğrenciler dersten önce ders veren öğretim elemanının dersle ilgili mesajlarını da sistemden alıp takip edebilecek.” dedi.

Tüm derslerin performanslarının ölçülebilmesi amacıyla geliştirilen “Ders Performans Otomasyonu”  yazılımının etkin bir şekilde kullanılmasının önemi üzerinde duran Rektör Coşkun, “DERSPOT sistemi sayesinde, derslerin performansları takip edilebilecek.  Derslerden sonra dersin performansını ölçmek için ise şöyle bir yol izlenecek: ‘Ders bitiminde sistem, derse kaydını yaptıran öğrencilere SMS göndererek derse katılıp katılmadıklarını soracak. Öğrenci derse katıldığını beyan ederse anket sorularına geçilecek. Dersin işlenmesi, sürenin kullanılması, izlencelerde belirtilen içeriğe uygunluk, mesleki sınavlara hazırlık gibi aşamalarda sorular yöneltilerek öğrencinin fikri alınacak. Sistem elde ettiği bilgileri istatistiksel olarak değerlendirip veri tabanında depolayacak.” ifadelerini kullandı.

Eğitim-öğretim süreçlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi ile eğitimde kalitenin arttırılmasını amaçladıklarını belirten Rektör Coşkun, “Yapılan çalışmaların başarıya ulaşması için öğretim üyeleri, öğretim elemanı yardımcıları, idari personel ve öğrenciler sisteme destekte bulunacak.

Her öğretim üyesi arkadaşım, bu arttırılmış-yoğunlaştırılmış ve performansa duyarlı eğitimi planlı biçimde uygulayarak, bölümüne-fakültesine sahip çıkmanın çabası içinde olacak.

Üniversite olarak ayakta kalmanın, varlığını idame ettirmenin ve rekabette üst sıralarda olmanın tek yolu sahip olduğumuz işimize, yürütmekte olduğumuz dersimize, mensubu bulunduğumuz üniversitemize, hürriyetin anavatanı olan ülkemize ve nihayetinde yüce milletimize “medeniyet tasavvuru ile donanmış, başarısı yüksek ” insanlar yetiştirmekten geçmektedir “açıklamasında bulundu.

0
be_en
Beğen
0
alk_
Alkış
0
mutlu
Mutlu
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir